• O divadle, po divadle - "Peter Fourier- Svätec pre všetkých"
        • O divadle, po divadle - "Peter Fourier- Svätec pre všetkých"

        •      Milí GMA-ci a priatelia školy, aj keď si už mnohí z vás vychutnávajú radosti leta a slnka, my dospeláci ešte bilancujeme, rekapitulujeme priebeh školského roka a  niektoré aktivity sme nestihli zaznamenať na našej stránke. Chceli by sme to teda napraviť. Jednou z akcií bolo divadelné predstavenie o P. Fourierovi , spoluzakladateľovi rehole Notre Dame, ktoré pod záštitou Notre Dame v Bratislave, taktovkou kapucína brata Martina Borkovského a choreografky Leony Tešínskej naštudovalo zaujímavé zoskupenie ľudí – študenti a absolventi GMA, bratia kapucíni a ich (i naše) spriaznené umelecké duše.

          Po náročných a obetavých nácvikoch (konali sa výlučne v sobotu, ba niekedy aj v nedeľu) konečne toto predstavenie uzrelo na javisku DK Ružinov svetlo sveta – 8.6.2015 to bolo pre žiakov ZŠ Matky Alexie, 9.6.2015 doobeda pre študentov GMA a vo večerných hodinách pre sestry Notre Dame, priateľov školy a širokú verejnosť. V piatok 12.6.2015 si predstavenie pozreli aj sestričky Notre Dame v Novom Meste nad Váhom a žiaci tamojšej cirkevnej školy. Ohlasy na predstavenie boli len pozitívne. Divákom sa páčili nápady, symbolika, kostýmy, vygradovanie deja, výkony hercov, ich pohybové a hudobné schopnosti a hlavne umenie režiséra spracovať tak pôsobivo život jednej osobnosti, v ktorom malo svoje miesto len utrpenie, hlad, vojna, bieda a nádej... nádej, ktorá pomáhala nielen prežiť, ale aj robiť toľko dobra, koľko sa len dalo...

               Tento umelecký kúsok zaujal aj televíznu stanicu LUX a v relácii Doma je doma sme mali možnosť so sestrou Máriou – predstavenou rehole Notre Dame, s niektorými aktérmi  a režisérom divadelného predstavenia ponúknuť krátky pohľad nielen do života a pedagogickej činnosti Petra Fouriera, ale podeliť sa aj o pocity jednotlivých hercov z naštudovaného predstavenia  a o posolstvo, ktoré sme touto hrou o P. Fourierovi chceli odovzdať.

               Rozhodli sme sa zopakovať toto divadelné predstavenie a repríza bude 11. októbra 2015 o 18.30 v DK Ružinov, na ktorú vás všetkých srdečne pozývame. Toto podujatie bude jedným z mnohých, ktoré sme zakomponovali do kultúrneho kalendára pri príležitosti 25. výročia založenia našej školy.

          T. Mészárosová

          fotografie z predstavenia najdete TU.

           

           

        • Geovedy 2015

        • V piatok 5. júna sa reprezentácia GMA zúčastnila celoslovenskej súťažnej prehliadky "Geovedy pre každého" na Prírodovedeckej fakulte UK a získala dve prvé miesta - 1. tím: M. Chrappa, M. Botek a R. Gavač, 2. tím: Z. Hrašková, M. Bujnová a S. Chovancová, jedno tretie miesto - K. Lexmannová a V. Hrabovská a dve špeciálne ceny - 1. tím: P. Borovský, K. Vrátny a L. Trizuljak, 2. tím: D. Pivková a J. Potočár. Ďakujeme kvintánom a tretiakom za parádnu reprezentáciu školy!

      • Hrdinovia budúcnosti sú GMA-ci
        • Hrdinovia budúcnosti sú GMA-ci

        • Gratulujeme víťazom celoslovenskej súťaže "Hrdinovia budúcnosti", ktorými sú členovia tímu s názvom "The GMAvengers": Mikuláš Polák, Matúš Botek, Katarína Pokrývková, Matej Šuty, Lukáš Marko s vedúcim tímu Andrejom Janíkom.
          Podľa odbornej poroty práve tím našej školy mal najlepšie trvalo udržateľné riešenie.
          Víťazné riešenie je možné si pozrieť na linku:
          https://www.youtube.com/watch?v=Ut57sA1C1A0

      • Súťaž "Hrdinovia budúcnosti"
        • Súťaž "Hrdinovia budúcnosti"

        • Hlasovať >> TU <<

          Určite ste už počuli o celosvetových problémoch, ktoré ohrozujú ľudstvo a celú Zem, ako je napríklad energetická kríza, globálne klimatické zmeny a tak ďalej. Všetky ovplyvňujú náš každodenný život a je rozhodne našou povinnosťou, aby sme urobili krok smerom k hľadaniu schodných riešení.
          Našim cieľom v súťaže "Hrdinovia budúcnosti" bolo práve nájsť aspoň jedno také riešenie pre našu školu. Pracovali sme na projekte, ktorý prináša novátorské a trvalo udržateľné riešenie ako šetriť elektrickú energiu.
          Aj vy nás možete podporiť svojím hlasom. Stačí po kliknutí na link kliknúť na políčko "Hlasovať".
          Ďakujeme: The GMAvengers

      • Krajské kolo Geografickej olympiády
        • Krajské kolo Geografickej olympiády

        • Srdečne gratulujeme Miškovi Nedeľkovi k 2. miestu v krajskom kole a držíme palce v národnom kole súťaže. Ďakujeme za reprezentáciu školy. K postupu do krajského kola gratulujeme Miškovi Vitkovičovi v kategórii F a ďakujeme za reprezentáciu v obvodnom kole aj Gabike Sedmákovej, Rišovi Sabolovi, Ondrejovi Matulníkovi, Romanovi Králikovi, Tomášovi Zubčákovi a Ladislavovi Ďurianovi.

      • Krajské kolo Biologickej olympiády
        • Krajské kolo Biologickej olympiády

        • Gratulujeme Lukášovi Filipčíkovi, úspešnému riešiteľovi krajského kola. Zároveň ďakujeme aj Gabike Mikloškovej, Miške Turancovej a Renáte Raptovej za reprezentáciu školy.